Борисов: Цветанов трябва да се замисли откъде дойде тази атака по това време

17:23, 21 мар 19 / Политика 25 1664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветанов трябва да се замисли откъде дойде тази атака по това време, можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано, но това, дето се вика, пак не ни оправдава. Така че, като се видим, ще водя разговор не на тема дали е законно или не, предполагам, че би трябвало да е законно. Не са деца, имат глави на раменете. Това каза премиерът Бойко Борисов относно случаите с апартаментите, закупени на по-ниски цени от хора от властта, и допълни:

"Просто ми е мъчно, че толкова добри нещата направихме и цялата енергия, цялата гадост, която в момента ни удря, е за нещо битово, толкова елементарно, гадно и ненужно. При положение, че имаш в по-хубавата част на квартала два луксозни апартамента, за които си „ял бой” и си ги доказал, минала е проверката по време на мандата на БСП за неговите апартаменти и сега, кое наложи да го направим точно сега. Сигурно, пак казвам, е и той това ми обясни – заменил съм два обзаведени за един на шпакловка, разликата съм я доплатил на хиляда и кусур евро".

Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм

 „Ще изчакам кратко време, доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОМПИ да се произнесат.

Виждам едни лидери на партии вземат за по 200 лв. квадрата, други за 1200 и са виновни. Все пак трябва да се изправя срещу моите колеги от ГЕРБ, които казват, при всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват – Ние подкрепяме виновния.

Ако щете дори единият взел, или му дали пари от КТБ 1 млн., на другия му откраднали 1 млн. – Вежди Рашидов, и ги слагат на една плоскост. Не е все едно да загубиш един милион и да получиш 1 млн.

Грешно е, разбира се, и никога не съм го правил това – да кажа нещо, което не е правилно или не е добро, или дори само нарушение да има, не престъпление, много внимателно ще проследя тези данни, това мога да ви уверя, защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори.

Така, че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме вземали правилните решения, верните решения. Това, че другите са маскари нас не ни оправдава, това, че там като вземеш предприятия или вземеш апартамент е нещо нормално", каза още Борисов.

И зам.-министър на спорта с ново жилище в блока на Цветанов

Той допълни, че това е морален въпрос, а не е дали всичко е вярно.

"Внимателно слушах секретаря на президента. По-ниско ниво, но го слушах. Той казва неща, които президентът не би искал да каже. И аз тогава се удивих, когато каза – ГЕРБ били за „Грипени”, а те били за F-16. Но тръгнали да купуват „Грипен”, защото ГЕРБ така искали. Така звучеше гори-долу. Още тогава се замислих, че правят рязък завой в посока F-16. Цветанов трябва да се замисли откъде дойде тази атака по това време, можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано, но това дето се вика пак не ни оправдава".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама