Нови сблъсъци в Тирана, окупирана е сградата на полицията

18:30, 21 мар 19 / Свят 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След три и половина часа пред сградата на албанския парламент поддръжниците на обединената опозиция се преместиха пред полицейската дирекция в Тирана, съобщава БГНЕС.

Протестиращите искат освобождаване на няколко задържани след предишния протест. Демонстрантите хвърляха твърди предмети по сградата, разбивайки стъклата на няколко прозореца.

Отекват викове като "Освободете нашите братя" и "Няма да си отидем, докато не ги освободите".

По-рано протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон, по който хвърляха димни бомби и твърди предмети, крещейки "Рама, върви си" и "Парламент на престъпници"...

Полицията беше принудена да употреби водни оръжия, за да предотврати опитите на част от участниците в протеста да нахлуят в парламента, пореден опит да проникнат в него. Имаше и втори опит за пробив на полицейския кордон, за да се проникне в сградата.

Бившият премиер и президент на Албания и почетен председател на Демократическата партия, Сали Бериша, участва в протеста.

Лидерът на най-голямата албанска опозиционна Демократическа партия, която е водач на обединената опозиция, Люзим Баша, подкрепи протестиращите в съобщение от Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама