Искате да отслабнете - започнете от хладилника

08:20, 22 мар 19 25 1390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здравословният хранителен режим ще ви осигури веществата, от които се нуждаете, за да бъдете здрави и да сте в добра форма. Ето защо е изключително важно да подбирате внимателно продуктите, с които се храните. Ако отделите малко време, за да заредите хладилника си с правилните храни, здравословното хранене и отслабване, ще е много по-лесно. Ето какво ви е нужно:

Кисело мляко

Киселото мляко е полезен, вкусен и хранителен източник на белтъчини, което го прави чудесен избор за сутрешна, както и за следобедна закуска. Затова то определено заслужава място във вашия хладилник. Избягвайте подсладените плодови кисели млека.

Яйца

Яйцата са незаменим източник на протеин и винамин D и лесно се комбинират с други полезни храни като пълнозърнест хляб, спанак, авокадо и домати. Заредете хладилника си с твърдо сварени яйца, ако предпочитате да ги консумирате сварени.

Зеленчуци

Зеленчуци изискват миене, белене и нарязване. Ако отделите малко да ги подготвите, ще спестите време, а и няма да се откажете да похапвате от тях. Подходящи за съхранение измити и обелени са репичките, морковите, ряпата, цвеклото и др.

Печените зеленчуци могат да се консумират до седмица след първоначалното им приготвяне. Трябва обаче да се съхраняват в затворен съд. По този начин всеки път ще имате зеленчуци, които може да хапвате самостоятелно или като допълнение към други ястия.

Салати

Салатата първо трябва да се почисти и измие. Много по-вероятно е да ги прибавите към обяда или вечерята си, ако те са предварително измити и подготвени за накъсване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама