Владимир Кисьов: Синята идея не е погребана

08:18, 22 мар 19 / Политика 25 1085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евентуално явяване на СДС и ГЕРБ заедно на евроизборите няма да погребе синята идея, това заяви пред bTV Владимир Кисьов, бивш председател на СДС в Столичния общински съвет. Тази седмица управляващата партия предложи на сините две места в евролистата, а те обещаха да заслужат оказаното доверие.

„Няма как СДС да бъде претопено, защото СДС в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Самият факт, че му се дава избираемо място, а не на конкурентна основа да участва заедно с останалите членове в листата, говори, че СДС се запазва като партия и позиции”, заяви първият преговарящ за еврочленството на България в правителството на Иван Костов.

Кисьов допълни, че не е решено окончателно дали СДС и ГЕРБ ще тръгнат заедно към евроизборите, а просто са преговаряли като членки на Европейската народна партия. Последната дума ще бъде казана на Националния съвет на сините, който ще се проведе тази събота в Ловеч.

„Надявам се тази коалиция да се случи, защото целият ми живот е минал европейски настроен, от 30 години съм участвал във всички формати – водене на преговори за асоцииране, преговори за пълноправно членство, борба за запазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени в последно време, затова са и тези разговори, да вкара България възможно най-много членове на Европейската народна партия”, каза Кисьов и допълни, че той най-вероятно няма да се бори за депутатско място в европарламента.

Кисьов уточни, че СДС ще получат само едно място, което ще е сигурно, а другото все още не се знае на коя позиция ще бъде поставено в евролистата.

Относно коментара на бившия председател на СДС Божидар Лукарски, който определи съюза между сините и ГЕРБ като срам и унижение, Кисьов отговори, че именно той е участвал във властта и е правел договорки, но за лична изгода.

„Тези хора, които правят коментарите във Фейсбук, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в договорките за задоволяване на личният им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да участвам в подобни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел достатъчно, не е почувствал болки в кръста, ако беше по-чувствителен щеше да забележи”, посочи Кисьов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама