Явор Божанков: Не БСП си е построило общежитие, в които живее половината правителство

08:48, 22 мар 19 / Политика 25 155 Topnovini
1

„Напълно спокойни сме. Госпожа Йончева обясни, че тези имоти са наследствени, а тя не е била във властова позиция. Цветанов обаче, е един от хората, които ръководят България”, така коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков обвиненията на ГЕРБ, че представителите на социалистите в миналото са правили корупционни сделки с имоти.

Той определи „стратегията” на ГЕРБ като „атаката е най-добрата защита”.

„Не БСП си е построило общежитие, в които живее половината правителство, нито пък БСП е направило публичен този казус”, добави Божанков.

За него това не е „просто една сделка”, при която някой си е купил жилище. Той поясни, че и преди Цветанов е бил известен със "6-те си апартамента", които тогава оправдал с пенсията на своята тъща.

„По-късно беше извършена проверка. „Случайно” човекът, който я направи стана депутат от ГЕРБ. Днес опасенията са за същото нещо – Цветанов ще бъде проверяван от антикорупционна комисия, която е назначена от самия него”, коментира Божанков. Те нямало как ефективно да разследват шефа си и БСП се опасяват, че резултатите няма да бъдат обективни.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани