20-тина души протестираха край Малко Търново срещу кризисния център

10:00, 23 мар 19 25 1365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Малко Търново излязоха на протест срещу плановете на МВР да изгради кризисен център в града, предаде bTV.

Тази сутрин те блокираха пътя към граничния пункт, заявявайки, че не са съгласни да съжителстват с бежанци.

МВР не строи бежански лагери, а се подготвя за временни кризисни центрове

Припомняме, преди дни от поръчка на МВР стана ясно, че в Малко Търново и Елхово ще бъдат построени селища, съответно за 280 и 1600 души. По непотвърдена информация целта на въпросните селища е била именно настаняването на мигранти. Тогава кметовете на двете населени места заявиха, че не знаят за тези планове на МВР.

Заради появилите се спекулации жителите на Малко Търново се обявиха в протестна готовност. Те заявиха категорично, че не желаят бежански лагер в близост до домовете си.

Вчера заместник-вътрешният министър Красимир Ципов увери, че обществената поръчка е не за бежански лагери, а за временни кризисни центрове, когато има миграционен натиск от Турция. Обособяването на площадките се правело с европари и проектът приключвал следващия януари. По негови думи това било решено още преди две години.

Готвят лагери за мигранти в Малко Търново и Елхово

Местните обаче настояват за обществено допитване.

Кметът на Елхово Петър Киров, разбрал за процедурата от сайта на Агенцията за обществени поръчки, заяви, че в града вече има един разпределителен център, който обаче стои празен. По тази причина не смята, че е необходим втори.

В близкото село Бояново също са в протестна готовност, тъй като е възможно казармите на бившия сапьорен батальон да бъдат превърнати в бежански център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама