БСП се обяви против изграждането на кризисни бежански центрове

12:40, 24 мар 19 / Политика 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП е против обявената поръчка за изграждането на бежански центрове, каза водачът на евролистата на БСП Елена Йончева на пресконференция днес в централата на партията.

Тя допълни, че е обявена обществена поръчка за изграждане на площадки за разполагане на контейнери за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново.

Целта на обществената поръчка е да бъдат разчистени площадки, които се намират на територията на МВР в Елхово, Малко Търново и Любимец. В тях няма свободен достъп и има служители по охрана. Средствата са от европейски по фонд "Убежище, миграция и интеграция", в размер на 160 млн. евро, одобрени от Европейската комисия.

Ако проектът не бъде реализиран до януари 2020 г., ще бъде наложена финансова корекция на България, предупреди зам.-министърът Красимир Ципов.

Преди дни от поръчка на МВР стана ясно, че в Малко Търново и Елхово ще бъдат построени селища, съответно за 280 и 1600 души. По непотвърдена информация целта на въпросните селища е била именно настаняването на мигранти. Тогава кметовете на двете населени места заявиха, че не знаят за тези планове на МВР.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама