Разпитват първите свидетели по делото КТБ

07:40, 26 мар 19 25 1133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първите свидетели по делото КТБ ще бъдат разпитвани днес. Показания трябва да даде основният свидетел по делото Бисер Лазов.

Заседанията в спецсъда миналата седмица се провалиха, защото и четиримата призовани не присъстваха. Извиканите Валери Карадачки, Николай Орешаров, Теодора Танева и Емил Галов се оказаха или болни, или в чужбина, или нередовно призовани.

До лятото съдът определи още няколко дати, на които ще бъдат разпитвани свидетели. Очаква се решение за това дали банкерът Цветан Василев да даде показания по видеоконферентна връзка.

След като с промени в Наказателно-процесуалния кодекс беше спряно изчитaнeтo на над 5 000 страници обвинителен диспозитив, Специализираният наказателен съд даде ход по същество на делото за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през 2014 г. Корпоративна търговска банка (КТБ).

До разпитите се стигна почти 10 месеца след първото съдебно заседание, на което съдия Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на основния подсъдим - банкерът Цветан Василев. Освен него на съд се очакват още 17 души, а сред първите свидетели призовани за днес бяха ĸpeдитополучители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама