Младен Маринов: Миграционният натиск се увеличи на границата ни с Гърция

15:00, 25 мар 19 / Политика 25 979 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Миграционният натиск е далеч по-нисък от нивата през 2015 г. и 2016 г., с известно увеличение в края на 2018 г. и то основно по отношение на българо-гръцката граница", каза вътрешният министър Младен Маринов след обсъждане на годишния отчетен анализ на дейността на Гранична полиция, цитиран от БТА.

Заради това ще бъдат дислоцирани сили и технически средства за видеонаблюдение по южната ни граница.

"Отчитаме значително намаление при опитите за преминаване на българо-турската граница", допълни Маринов и отчете, че оградата по границата с Турция е дала резултат.

Вътрешният министър коментира още, че кризисните центрове за бежанци, които трябва да се изградят у нас по южната ни граница с Турция, са част от Стратегията за справяне с кризи при евентуална мигрантска вълна. Те се изграждат с отпуснати средства от ЕК.

Той отбеляза, че в Съвета по вътрешни работи и правосъдие е заявил твърдата позиция на МВР за приемане на решение по въпроса с мигрантската вълна, което да доведе до това, че при евентуална криза ще има солидарност от страните, които не са на първа линия за подпомагане и справяне с възникнали проблеми.

Маринов призова политиците да не се заиграват със страховете на хората по темата с мигрантите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама