Двойките изчакват над една година за първата си почивка заедно

19:20, 25 мар 19 / Любопитно 25 1427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едва ли има по-добро свидетелство за сериозността на една връзка от снимка в социалните мрежи от първата съвместна почивка. Кога обаче партньорите решават, че е настъпил подходящият момент да заминат на почивка заедно? Отговор на този въпрос дава британско проучване, цитирано от вестник "Дейли стар" и БТА.

Допитването, направено по поръчка на компанията за ваканционни резервации Алфарумс, показва, че 39% от двойките изчакват над една година, преди да заминат на съвместна почивка. По-дръзките 24% от наскоро обвързаните партньори се решават да почиват заедно още преди да е изминал третият месец от началото на романа им.

По отношение на продължителността на първата съвместна почивка, 35% от двойките смятат, че идеалното време за нея е между пет и седем дни. Около 27% от анкетираните са на мнение, че е най-добре партньорите да почиват насаме около 3-4 дни.

Според експертката Сара Луиз Райън първата почивка е показателен тест дали връзката ще бъде трайна.

"Добър начин да се разбере дали хората са попаднали на подходящ дългосрочен партньор/ка е да прекарат известно време насаме с него/нея, далече от обичайните всекидневие и обстоятелства. Така партньорите получават възможност да опознаят недостатъците си и да решат дали могат да ги приемат", казва Райън.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама