Румънците ще подкрепят протеста на нашите превозвачи в Страсбург

09:04, 26 мар 19 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда български и румънски превозвачи ще протестират пред Европейския парламент в Страсбург. Организаторите се надяват, че техни колеги от други страни също ще се включат. Задължението за връщане на автомобила "у дома" е основният проблем за родните превозвачи. Причините са географски, финансови и екологични. Това обясни Ангел Траков, председател на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи, пред БНТ.

"Подготвяме протест в Страсбург. Браншът е страшно огорчен от това, което се случи вчера в Европейския парламент", каза Траков.

Българските превозвачи са наели един самолет за 110 човека, които ще участват в протеста. Допълнително три самолета ще пристигнат от северната ни съседка. Според Траков наши сънародници, които живеят в близост до Страсбург, също ще се включат в протеста.

Превозвачите са най-притеснени от текста, който ги задължаващ да връщат автомобила "у дома" поне веднъж на четири седмици. Като причини Траков изтъкна географското положение на страната, големия финансов ресурс, който е необходим, както и екологични причини.

"Икономиката на България не е така развита, както в (другите) европейски държави... Условията не позволяват да се връщат на четири седмици. Всичко останало са разходи, които натоварват допълнително разходи на транспортната услуга и трябва да е ясно, че в крайна сметка се трупа върху себестойността на всеки един продукт, което засяга обикновения европейски гражданин", обясни Траков и акцентира, че разходите не са основният проблем, а преди всичко географското положение на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама