Петър Стойчев: Искам да дам път на младите

09:40, 26 мар 19 / Спорт 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петър Стойчев за втори път стана световен шампион по ледено плуване. Българинът постави световен рекорд в дисциплината 1000 метра - 12 минути и 10 секунди.

Относно своето плуване и възстановяването след едно такова изпитание, Стойчев коментира пред БНТ, че когато спечелиш едно състение, организмът се възстановява изключително бързо.

"Когато си победител, всичко се случва много лесно и приятно. Специално в Мурманск и на Антарктида, моето възстановяване протече не повече от 10-15 минути до момента, в който бях отново в добра кондиция, но това се дължи на победата", разказа той и допълни, че самият факт, че е можел да говори след едно такова плуване, означава, че е бил в много добро състояние.

Стойчев в бъдеще планира да ограничи своето участие в подобен вид плувания, тъй като с напредване на възрастта трябва да намаля тези екстремни натоварния за организма. Той изтъкна, че иска да даде път и на младите.

"След това първенство получихме покани от доста организатори на такива състезания. Имаме предложение да плуваме в езерото Байкал, в Гренландия, Норвегия. Също така една много интересна щафета в Сахалин между Русия и Япония. Леденото плуване позволява да се посетят такива екстремни места и да се направят такива екстремни плувания, които те карат да се чувстваш жив и да разбереш, че това, което на хората се струва невъзможно, ние можем да направим", каза още Стойчев.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама