Евродепутатите за пакета "Мобилност": Изпуснахме възможността

09:15, 26 мар 19 / Политика 25 411 Topnovini
1

Само два гласа не достигнаха снощи пакетът "Мобилност", който засяга българските превозвачи, да не влезе в дневния ред в пленарна зала в европарламента в Страсбург. В същото време трима български евродепутати са отсъствали по време на гласуването.

Светослав Малинов, който е един от негласувалите, каза, че не е успял да се добере до пленарна зала заради срив в компютърната система във Франкфурт. Заедно с десетки други колеги не можахме да се доберем до пленарна зала, допълни Малинов. Той изрази съжаление, че не е успял да изрази волята си при първото гласуване, но утре ще гласува срещу предложенията в пакета "Мобилност".

Ангел Джамбазки заяви, че вчера сме изпуснали възможността да решим въпроса в рамките на този мандат на Европейския парламент. Ще трябва да продължи съпротивата, очакваме превозвачи от България, Румъния, проучваме възможността да вкараме част от протестиращите в пленарна зала, за да изразят ясно своята воля, каза още Джамбазки по повод протеста на превозвачи, който се организира утре в Страсбург.

Андрей Новаков коментира, че внесените поправки са почти 1600, което ще окаже влияние по самия процес на гласуване. Той предположи, че гласуването ще е повече от три часа, като никой не знае какво може да мине, след като с два гласа нещо може да се блокира или да се прокара. Новаков каза, че има български евродепутат, който ще гласува в подкрепа на пакета "Мобилност", което е против националния интерес.

По думите на Петър Курумбашев шансовете за отхвърлянето на пакета са 50/50.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 28 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.