Настъпва „златният век“ на музикалните филми

12:20, 26 мар 19 / Любопитно 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След огромния успех на филма “Бохемска рапсодия”, в който се разказва историята на Фреди Меркюри и групата “Queen”, беше направено заключението, че публиката обича да гледа музикални биографии.

В следващия период ни очакват още няколко, а днес беше обявено, че скоро ще започнат снимките на биографичен филм за легендарната британска пънк банда “Sex Pistols”.

Нетфликс започна излъчването на телевизионния сериал “The Dirt”, който проследява историята на рок групата “Мотли Крю”, в киносалоните през май ще се появи биографичен филм за Елтън Джон, наречен “Rocket Man”, а новият филм на Дани Бойл – “Вчера” е вдъхновен от музиката на „The Beatles“. Живеем в златния век на музикалните филми.

Това се потвърждава и от най-новата информация за биографичния филм за пънк бандата “Sex Pistols”, който ще се появи в кината следващата година. Производителите твърдят, че работят по него вече 18 месеца и в момента са в процес на кастинг.

“Бяхме впечатлени от резултатите на боксофиса на „Бохемска рапсодия“, който показа, че публиката има апетит за филми от този тип”, каза представител на „Starlight Films“, цитиран от БГНЕС.

Студиото заяви, че кастинг процесът протича по най-добрия начин и че те вече имат идея кой искат да се появи в главните роли, т.е. кой ще интерпретира героите на Малкълм Макларън и Вивиан Уестууд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама