Принц Чарлз отказа подстрижка в кубинска бръснарница

14:20, 26 мар 19 / Любопитно 25 1273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол - Камила, се разходи из обновения в колониален стил център на Хавана в рамките на историческото си посещение в Куба, съобщи БТА.

Британският престолонаследник влезе в частна бръснарница, където приседна на старинен стол и се разговори със собственичката. "Нямах представа, че един принц може да бъде толкова земен и ще избере да посети подобно скромно място, където да приседне и разговаря", сподели 58-годишната Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал предложената му подстрижка, тъй като наскоро е оформил прическата си.

Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му, придружени от градския историк Еусебио Леал,  откриха статуя на английския драматург Уилям Шекспир на улица "Меркадерес".

Принц Чарлз посети и боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, обявен наскоро за директор на Кралския балет на Бирмингам.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, за да послуша традиционна кубинска музика. Британският престолонаследник посети и работилница, в която млади хора овладяват реставрационни техники, необходими за поддръжката на основаната през 1519 г. Хавана.

Столицата на Куба за кратко е била британска територия през 1762 г., преди Англия да реши да я размени с испанците срещу Флорида.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама