Бареков: Мога да променя позицията си, ако моят глас е толкова златен

13:40, 26 мар 19 / Политика 25 856 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз мога да променя позицията си до сряда, ако моят глас е толкова златен, при две условия - незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20% и второ - всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат. Така превозвачите ще трябва да платят малко повече данъци и осигуровки на държавата, но ще трябва да спазват закона, както го спазват всички граждани". Това каза пред БНР евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков.

Бареков коментира, че съзнателно не е гласувал и добави: "Коя е българската позиция по пакета "Мобилност"- на едрите превозвачи, които карат техните работници да работят на минимална работна заплата и без осигуровки, или на шофьорите - трудовите хора на България".

Според него гледната точка на шофьорите не е защитена, а те насила са карани да протестират в защита на работодателите им.

Припомняме, че евродепутатът Николай Бареков не присъства в понеделник при гласуването в зала на пакета "Мобилност". Заедно с него и Светослав Малинов и Неджми Али не са били на заседанието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама