Цветан Цветанов се завръща от САЩ, ГЕРБ решава съдбата му

06:55, 27 мар 19 / Политика 25 1197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще успее ли парламентът да събере кворум в отсъствието на Цветан Цветанов? И каква ще бъде съдбата на втория човек в ГЕРБ след избухналия скандал с апартаментите на властта? Отговорите на тези въпроси ще станат ясни след завръщането на Цветанов от посещението му в САЩ днес.

Очаква се Изпълнителната комисия на партията да се събере и да реши политическото бъдеще на своя заместник-председател.

В основата на скандала е покупната на скъп имот в луксозна сграда, строена от „Артекс”. Вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с жилището в столичен квартал „Изток” на цена в пъти по-ниска от иначе предлаганите от фирмата цени на квадрат. Освен това става въпрос за жилище, 239 кв. метра, разполагащо със собствен асансьор и гараж.

От разгара на имотния скандал зам.-председателят на партия ГЕРБ и председател на парламентарната група беше на посещение в САЩ. Всички погледи сега са вперени в прибирането на Цветанов от Вашингтон, за да даде повече информация относно имотното си състояние и сключването на сделката, както и дали ще подаде оставка.

Заради покупките на имоти на цени, далеч под пазарните от една и съща фирма, с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама