БСП отказва да гласува оставките на Цачева и Цветанов

15:15, 26 мар 19 / Политика 25 1198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"БСП няма да се върне в парламента за гласуването на рокади в кабинета", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос дали ще се върне депутатите си в парламента за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева и на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Цветанов си отива", заяви Нинова и обясни, че прави този извод по информация в медиите.

"Но няма как Борисов да реши проблема сега, защото скандалът "Апартаменти" е следствие, а не е основата на проблема", коментира соцлидерката. "Проблемът е в модела на управление, който вече 10 г. ни налага ГЕРБ, в това, че се приемат лобистки закони", допълни още Нинова.

Затова БСП ще брои колко лобистки закони са приети, в чии интереси и за какви пари от кабинета "Борисов 3", като напомни, че подобен списък е правен и за предходното правителство на Борисов и тогава червените изброили 26 приети лобистки закона.

"Втората характеристика на модела е политическият рекет. И дори Цветанов да си отиде, ще дойде друг Цветанов", коментира Нинова. "Главата и мозъкът на този модел е Борисов. Докато той управлява държавата, няма как да бъде нещо променено", коментира тя.

"Борисов казва, че е създал ГЕРБ да се бори с корупцията. След 10 години управление корупцията превзе партията му", допълни тя и обяви, че единственият изход са предсрочни избори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама