Софийската опера и балет представя „Реквием“ от Верди

20:20, 26 мар 19 / Култура 25 1216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Реквием" от Верди ще представи на 25 април Софийската опера и балет, съобщиха от институцията.

"Реквием" е едно от най-изпълняваните произведения на Джузепе Верди. Чрез музиката, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа, солистите Витория Иео, Надя Кръстева, Франческо Аниле, Рикардо Дзанелато, хорът и оркестърът на Софийската опера и диригентът Павел Клиничев ще накарат публиката да съпреживее емоциите на композитора, създал творбата си след серия трагични загуби в живота му, посочват от Операта.

С нея той се прекланя пред паметта на две важни фигури, оказали съществено влияние за творчеството му - големия италиански композитор Джоакино Росини и знаменития писател Алесандро Манцони.

"Реквием" е създаден от Верди през април 1874 година, а първото му изпълнение е на 22 май същата година в катедралата "Сан Марко" в Милано. Диригент е самият Джузепе Верди. По-късно отново с участието на автора произведението е изпълнено с голям успех и в Миланската "Ла Скала", в Париж, Лондон, Виена, Мюнхен, Петербург.

Софийската публика ще може да се докосне до музиката на Верди и неговия "Реквием" на 25 април от 19.00 ч.

Билетите за "Реквием" вече са в продажба на касата на Операта на ул. "Врабча" 1, както и на касите на EasyPay в цялата страна, в мрежата на eventim.bg и в интернет на адрес operasofia.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама