Разрешението за строеж на небостъргача е дадено на "Кристела" ООД, не на "Артекс"

18:37, 26 мар 19 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разрешението за строеж на небостъргача на ул. „Златен рог“ в София е дадено на фирма „Кристела“ ООД, а не на „Артекс“, предаде БНР. Впоследствие „Артекс“ придобива фирма „Кристела“ през 2016 година. 

Според източниците няма никакво основание обмяна на мнения чрез писма да се цитира в разрешението за строеж, което е факт в конкретния случай. Писмото е в отговор на запитване от арх. Пламен Мирянов от „Артекс“, след като вече е придобил „Кристела“, а не е указание или становище към Общината. Разрешението за строеж в случая подлежи само на съдебен контрол.

Справка в Търговския регистър показва, че към момента има фирма „Кристела“ ООД, но тя е регистрирана в Община Аксаково.

„Заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев не може да даде разрешително за подновяването на строежа на сградата „Златен век“. Това заяви  министър Петя Аврамова, която коментира кореспонденцията на заместника си с арх. Пламен Мирянов:

„Първо, зам.-министър Йовев няма никакви права да тълкува закон. Съгласно Закона за административните актове право да тълкува текстове от закон има само органът, който го е издал. В случая това е Народното събрание. Писмото, което е подписал зам.-министър Йовев, е становище, а не тълкувателно становище, официално, което се издава и дава от тук натам правна стойност. Подписът на министъра е по-важен, но тълкувание на този закон може да даде органът, който го е издал, а той няма ретроактивно действие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама