Пациенти останаха без здравна грижа след изчезването на лекар в Ловешко

09:25, 27 мар 19 25 1330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки пациенти от Ловешка област, които имат един и същи личен лекар, не са виждали джипито си от месеци. Не се издавали направления на здравноосигурени, а телефоните на медика и в кабинетите й не работят.

Около 70 здравноосигурени жители на село Дренов са записани при единствения общопрактикуващ лекар в района – д-р Лилия Генова. Това, че тя е неоткриваема, е проблем и за кметовете на селата. Бави се издаването дори на смъртни актове.

"Тя ходи и по други места, прави отчети, нещо, което е свързано с нейната дейност. Успяваме да влизаме в положение, но като че ли тя малко не ни влиза в положение. Напоследък нещата излизат извън контрол, защото в съседни села също няма лекари, които да обслужват и тя се ангажира с други и не успява да съвместява всичко", заяви кметският наместник на с. Дренов Светлана Недялкова.

Екип на Нова телевизия не откри д-р Генова в кабинета й в село Дренов, където трябва да е по график. Никой не я е виждал и в околните села. По препоръка на пациенти я потърсихме и на домашния адрес, но там също я намаше. Директорът на Здравната каса в Ловеч д-р Антонио Маринов също направи неуспешен опит да се свърже по телефона с джипито.

"В минали години е имало жалби за неспазване на работния график. Това е установявано при проверки на екипи от Здравноосигурителната каса, за което са й налагани санкции. При първично нарушение - от 50 до 150 лв.", каза директорът на РЗОК-Ловеч.

След посещението ни в Здравната каса, д-р Лилия Генова сама се свърза с екипа ни. Но не от номера, подаден официално за контакт. „Не мога да кажа, че не съм отсъствала. Но не мога да кажа и, че от октомври месец само три пъти сме ходили”, коментира д-р Генова. И допълни, че смята, че справя с обслужването на всичките 500 здравноосигурени пациенти, записани при нея. „Но винаги ще има недоволни”, добави медикът.

От Здравната каса вече се самосезираха и започват обстойна проверка на дейността на лекарката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама