Фруктозата причинява рак на дебелото черво

18:40, 27 мар 19 25 2144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските биолози са доказали, че високофруктозният царевичен сироп и други естествени подсладители на основата на фруктоза допринасят за развитието на рак. Резултатите от изследването са публикувани в изданието Science.

Заседналият начин на живот е по-опасен, отколкото предполагаме

"Днес повечето учени смятат, че негативният ефект от захарта се дължи главно на факта, че тя допринася за затлъстяването, а то увеличава риска от развитие на рак. Решихме да проверим дали има пряка връзка между двете", казва един от авторите на иследването Юн Жи-хе.

Кои са петте най-подходящи ядки за диабетици?

Учените проведоха необходимите експерименти върху мишки и разкриха причините за затлъстяването и риска от рак при консумацията на сладко.

Експертите са заключили, че молекулите на фруктоза и други захари директно допринасят за появата на мутации в клетките на червата, което може да доведе до образуването на ракови тумори на червата.

Ефективни естествени средства за облекчаване на мигрената

Наблюдавайки развитието на туморите в опитните мишки и проследявайки промените в техния метаболизъм, експертите установиха, че захарта действително допринася за развитието на рак.

Дори малко количество захарен памук може да повлияе негативно на работата на червата, което води до ускорено натрупване на мутации и растеж на ракови клетки.

"Нашето откритие предоставя нови възможности за борба с рака на ректума. За разлика от глюкозата, фруктозата не е необходима за оцеляването на клетките, което дава надежда за създаването на терапии, насочени към циркулацията в тялото, за да се минимизира риска рак ”, заключи Жи-хе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама