ЕП: Пакетът за мобилност ще се гласува на 3-ти или 4-ти април

15:00, 27 мар 19 / Свят 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложенията относно Пакета за мобилност ще бъдат върнати обратно в Комисията по транспорт на ЕП за гласуване преди да бъдат гласувани в пленарна зала на 3-ти или 4-ти април.

Поради големия брой внесени изменения по време на пленарната сесия, в сряда сутринта председателят на ЕП Антонио Таяни се обърна към Комисията по транспорт, съгласно член 175 от Правилника за дейност на ЕП, с искане да филтрира измененията чрез гласуване в комисия, преди да бъдат гласувани в пленарна зала през април, съобщиха от пресслужбата на ЕП.

Трите предложения за командировани шофьори, времето за почивка на шофьорите и правилата за достъп до професията автомобилен превозвач, и до пазара на международни автомобилни превози на товари са част от „Пакета за мобилност“ предложен от Европейската комисия през май 2017 г.

Днес превозвачи излязоха на протест в Страсбург и София. В столицата те се събраха пред храм-паметника „Александър Невски“, откъдето пешеходно стигнаха до сградата на Европейската комисия. Там те развяха лозунгите „Западът – убива, Изтокът – умира“, „Планът Макрон“ – началото на края на ЕС“.

“Ще продължаваме протестите срещу пакет „Мобилност“, докато нещата не станат нормални. Това, че пакетът „Мобилност 1” е върнат в транспортна комисия, нищо не означава. И то поради простата причина, че те имат достатъчно политически хватки за два дни да го оправят и следващата сесия да го приемат и после да кажат, че е прието, след това още веднъж одобрено от европейските политици и набързо да го приемат”. Това каза зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов, цитиран от БТА.

В Страсбург превозвачите протестираха пред сградата на Европейския парламент, който обяви, че днес няма да се гласува спорният пакет. Въпреки това протестиращите там се събраха, като протестът им беше мирен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама