Проф. Константинов: Решението на Цветанов беше най-логичното

19:17, 27 мар 19 / Политика 25 957 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Решението на Цветанов се очакваше, то беше и най-логичното", заяви политическият анализатор проф. Михаил Константинов по повод обявеното решение от Цветан Цветанов да напусне парламента.

"В парламентарен аспект той просто ще бъде заместен. Загубата в случая е в неговия опит като парламентарист, което може би ще заскърца кворума. Да, Цветанов допусна грешки, но не говоря за апартаментите му. Говоря за историите с преференциите, с опрощаването на дълговете на вероизповеданията", посочи експертът.

"От друга страна сега ще има повече време да работи по организацията на изборите. Какъв ще е резултатът, предстои да видим", каза още проф. Константинов.

"Цялото ръководство на БСП е с евтини апартаменти, тоест същата работа като при управляващата партия. Има обаче нещо друго - при тях водач на листата е човек със свален имунитет. На практика ние изпращаме депутат със свален имунитет, което досега не се е случвало в историята на европейските избори", коментира той.

Според проф. Константинов е здравословно, когато една партия минава през подобни сътресения, защото трупа повече опит в политиката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама