Захариева успокоява Чавушоглу: Промените в религиозния закон не са срещу мюсюлманите

18:50, 28 мар 19 / Политика 25 1381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Външният ни министър Екатерина Захариева е разговаряла по телефона с турския си колега Мевлют Чавушоглу, след негово изказване по повод относно българския Закон за вероизповеданията. Искането за разговора е било от страна на Чавушоглу.

Пред Захариева той е изразил притеснения, че поправките в българския Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност. Българският вицепремиер е обяснила, че измененията в закона, които са внесени от народни представители, не са насочени срещу нито едно вероизповедание в страната, а напротив – гарантират равнопоставено третиране на всички регистрирани вероизповедания, съобщават от МВнР. 

„България не може да приеме намеса от чужда държава в законодателния си процес и такава не е била допускана. Обръщаме внимание, че изказването на министър Чавушоглу е дни преди местните избори в Турция и практиката неведнъж е показвала, че използването на добросъседските отношения в такива ситуации обикновено не е от полза за никого”, се казва в съобщение на МВнР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама