Дариткова: ГЕРБ ще излезе от кризата още по-сплотена

08:25, 29 мар 19 / Политика 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи". Това заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов относно скасндалът с апартаментите на властта.

"Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. Ние показахме последователно поведение, защото всички които са в тази сага поеха своята отговорност. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова пред Нова телевизия.

Даниела Дариткова: Скандалът с апартаментите е координирана атака срещу ГЕРБ

По думите й не е имало заседание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били лични решения. "Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнялата такива. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи", каза още Дариткова.

От ГЕРБ подариха маратонки на Цветанов

Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши”, заяви Дариткова във връзка със съмненията на президента Румен Радев, че няма как КПКОНПИ, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва по закон, наложен от самия него.

„Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова.

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: „Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми. Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“.

"Определено има елемент на притестение. От една страна от отговорностите, а от друга от ангажиментите, които поемам", заяви Дариткова относно заемането на новия пост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама