Цветанов: Няма натиск от Турция

12:00, 29 мар 19 / Политика 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"По никакъв повод не съм чувал позиция от страна на Турция по темата за Закона за вероизповеданията", заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Цветанов категорично отхвърли твърденията, че последните промени в Закона, с които се разсрочиха дълговете на вероизповеданията, най-големите от които бяха на Главното мюфтийство, както и запазената възможност да се получават дарения от чужбина, да са били приети под натиск от югоизточната ни съседка.

БСП искат Сотир Цацаров да провери за намеса на Турция във вътрешните ни работи

„Законът за вероизповеданията беше дискутиран много. Имаше работна група. Имаше и много по-рестриктивни текстове в самото начало, но впоследствие, на база разговорите с представители на вероизповеданията в България, ние постигнахме това, което приехме във вчерашния ден“, заяви Цветанов.

ВМРО пита кой стои зад „външната намеса“ в Закона за вероизповеданията

Темата коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Нямам представа да има такава намеса, нямам и информация“, каза той в кулоарите на парламента.

Карадайъ припомни, че дебатът по приемане на закона е бил публичен и в него участие са взели всички заинтересовани страни.

Десислава Атанасова: Парламентът не взима решения под натиск от чужда държава

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама