Какво знаем за топ адвокатката, която се изправя срещу Кобрата?

13:58, 29 мар 19 / Свят 25 2435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дженифър Равало, по-известна като Джени Суши, и адвокатът ѝ Глория Олред дадоха пресконференция, на която обявиха, че искат пълно разследване на случая с целувката, която Кубрат Пулев отправи на американската репортерка след победата си над Богдан Дину в Коста Меса. Олред, която се занимава с такива дела от средата на 80-те години, призова за незабавно отнемане на боксовия лиценз на Кобрата. Така атлетическата комисия в щата Калифорния отне временно лиценза на българския боксьор.

Коя обаче е Глория Олред?

77-годишната американка е една от най-известните феминистки и правозащитници на жените в САЩ. Преди година Нетфликс й посвети документален филм. В кариерата й са редица големите дела за сексуални посегателства срещу известни личности.

Родена е на 3 юли 1941 г. във Филаделфия, Пенсилвания, САЩ.

През 1966 г., едва 25-годишна, Глория отива на ваканция в Акапулко, където била изнасилена. По-късно открива, че е бременна и търси варианти за аборт.

Абортите по онова време обаче били нелегални и затова лекарите ги извършвали незаконно. Същото направила и тя.

Получила голям кръвоизлив и усложнения след аборта. Не разказала за изнасилването, тъй като смятала, че никой няма да й повярва.

През 1969 г. се омъжва за Уилиям Олред, откъдето е и сегашната й фамилия. Тя се записва в Югозападния университет по право и по-късно се прехвърля в Юридическия факултет на Университета Лойола в университета Лойола Меримаунт в Лос Анджелис. Олред завършва и е приет в Държавната адвокатска колегия на Калифорния през 1975 г. През 1987-а се развежда със съпруга си, запазвайки фамилията си.

От сексуалното посегателство срещу нея вероятно идва и амбицията й да помага на жени, жертва на насилие.

Глория Олред е най-известната адвокатка в САЩ, когато става дума за дела за сексуален тормоз. През годините тя е била адвокат на жени, съдили звезди като Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Доди ал Файед. Тя е била адвокат и на едно от момчетата, обвинило Майкъл Джексън в изнасилване.

В голямото дело срещу Бил Козби, обвинен в изнасилване от 60 жени, Глория Олред представляваше 33 от тях.

Защитава и Бритни Спиърс срещу бившия й бодигард, който разкрива пикантни подробности от живота на поп звездата.

През 2007 г. Олред поема случай срещу холивудската звеза Еди Мърфи, за да признае извънбрачно дете.

През 2009 г. името й нашумява и в секс скандалите около голф звездата Тайгър Уудс.

През 2011 г. нейните услуги търси и порнозвездата Джинджър Лий. Тя стана известна заради неприлични снимки на американски политици в „Туитър”. Сред тях бе и конгресменът Антъни Уинър, женен за една от съветничките на Хилъри Клинтън. 

Олред защитава и канадския модел Джена Талакова, която бе дисквалифицирана от „Мис Вселена Кадана”, защото се оказа транссексуална.

Един от последните й случаи е процесът срещу рап звездата Ар Кели.

В САЩ тя е известна като безпощаден адвокат, който предпочита скандални дела, в които са замесени известни личности.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама