Apple се отказа от безжичното зареждане AirPower

12:45, 30 мар 19 / Свят 25 1207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският технологичен концерн Apple отмени пускането на пазара на своя пад за безжично зареждане AirPower. С необичайна стъпка компанията обяви, че отдавна обявеното устройство няма да бъде пуснато в продажбите. След много усилия AirPower не е отговорил на изискванията на Apple, заяви пред технологичните блогове The Verge и TechCrunch мениджърът на концерна Ден Ричио, отговорен за развитието на хардуера, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

AirPower бе обявен още през септември 2017 г. Той бе създаден, за да зарежда до три устройства едновременно - iPhone, AirPods и Apple Watch. Apple твърдеше, че AirPower ще бъде пуснат през 2018 г., но това така и не се случи.

Apple традиционно представя нови технологии, едва когато са готови за пазара. Ето защо при AirPower явно след представянето му през септември 2017 г. са се появили непредвидени трудности, които предотвратяват пускането му на пазара.

Според различни спекулации е трябвало да се решат различни технически проблеми. Наред с другите неща, компанията се е борила с твърде високата температура на трите намотки за iPhone, часовника Apple Watch и слушалките AirPods.

Apple представи корпуса за безжично зареждане на AirPods през миналата седмица. Очакваше се и паралелно да се пусне на пазара и AirPower. Освен това през последните седмици имаше медийни публикации, според които устройството най-накрая е влязло в производство.

От друга страна – други производители вече пуснаха на пазара зареждащи подложки за две устройства.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама