Фандъкова с рокерско яке откри мотосезон 2019

17:20, 30 мар 19 25 1996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С черно кожено яке, тесен черен панталон и високи черни боти столичният кмет Йорданка Фандъкова откри мотосезон 2019 на площада пред катедралата "Александър Невски" в София. Според организаторите на паветата пред патриаршеския храм се събират 15 000 мотористи. Девизът на новия сезон е "Бъди разумен на пътя, започни от себе си".

"Важно е от този площад да отправим посланието за толерантност на пътя, за безопасност. Да пожелая на всички любители на моторите много успешен, безопасен сезон", каза Йорданка Фандъкова от трибуната към множеството.

"И нека всички участници в движението да знаем, че от всеки от нас зависи запазването на живота и здравето на другите - пешеходци, велосипедисти, мотористи, шофьори, всички трябва да уважаваме всички останали“.

След традиционния църковен ритуал и запалването на свещи, дойде време за най-важната част: забоботиха хилядите мотори и тръгна шествието по маршрут "Оборище, булевардите "Васил Левски”, ”Цар Освободител”, "Цариградско шосе”, "Алея Яворов”, "Никола Вапцаров”, ”Черни връх” и ”България” до пътен възел Бояна, където празникът продължава.

От МВР напомниха още преди старта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг.  Десетки моторни полицаи се включиха в колоната - служебно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама