Оперираха по спешност нападната птица нанду в Стара Загора

19:00, 30 мар 19 / Общество 25 352 Topnovini
1

Птица нанду бе оперирана по спешност в Стара Загора заради неприятен инцидент с куче от порода "хъски". Кучето се промъкнало в зоопарка и подплашило пернатото, то се наранило на оградата на клетката си. Случката се разиграва в петък към 17.30 ч., когато четириногият домашен любимец, пуснат на свобода, се озовава пред клетката на тежащата около 50 килограма птица, предаде bTV. 

Кучето не е нападнало птицата, но самото му присъствие и лай изплашили пернатия обитател. Птицата се самонаранила със скокове върху оградата на клетката. Раната с дължина около 40 сантиметра в областта на шията по спешност е обработил директорът на старозагорския зоопарк доктор Радослав Михайлов.

На нандуто ще му трябва време, за да се възстанови. А от появата на свободно пуснатото хъски били разтревожени и други обитатели на зоопарка - вълците. Кучето е заснето от охранителните камери в зоопарка, то било с нашийник без повод, най-вероятно изпуснато или пуснато от стопанина си да се разхожда свободно в парка.

Общинските власти се надяват да открият собственика му, тъй като хъскито-беглец е ръждиво оранжево на цвят, а точно тези животни се срещат по-рядко. Очакванията се подобни инцидента да станат невъзможни, след като бъде завършена реконструкцията на зоопарка, която ще бъде на стойност 4,2 милиона лева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани