До 19 градуса във вторник

07:15, 02 апр 19 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник облачността над страната ще е разкъсана, значителна ще е над западната половина. Там, главно в планинските райони, ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен, североизточен вятър и с него ще проникне по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, максималните - между 14 и 19 градуса, в Североизточна България и по Черноморието - 11-13 градуса.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над южната част. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и главно в Рило-Родопския масив ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за април.

В сряда и в четвъртък ще има разкъсана, през първия ден предимно значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса, по-ниски ще са по Черноморието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама