Борисов към тютюнопроизводителите: След четвъртък ще си получите парите

17:44, 01 апр 19 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ ще вземе решение за изплащане на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка фирма от 2016 г.

Това заяви министърът-председателят Бойко Борисов на среща с представители на тютюнопроизводителите в шуменското село Пристое, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет. В знак на недоволство в събота те блокираха главния път Шумен-Силистра и се обърнаха за помощ към българския премиер.

„Предайте на всички - който е садил и е загубил, да направим така, че по списък след четвъртък да може да си вземе парите“, допълни още премиерът Борисов.

На срещата в Пристое тютюнопроизводителите го информираха за още два проблема. От 2010 г. те получават преходна национална помощ без да са знаели, че за нея дължат данъци. Сега трябва да ги погасяват за 5 години назад. „С данъците е по-трудна работата, там можем да направим единствено отсрочване с много години и да търсим пак прекомпенсиране във времето. Защото видяхте - искахме на мюфтийството да опростим данъка и какъв вой се наддаде. Така че за данъците специално ще мислим“, отговори премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама