''Еврохолд'' иска да купи ЧЕЗ

19:21, 01 апр 19 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Еврохолд България” заяви намерение да придобие активите на ЧЕЗ у нас, като за целта са изпратили оферта на чешката енергийна компания. Това става ясно от прессъобщение, изпратено от компанията до медиите. Дружеството оперира на застрахователния пазар у нас и няма никакъв опит в енергийния сектор.

Финансовата група се включва в надпреварата, след като компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от антимонополната комисия да придобие бизнеса на ЧЕЗ, а от дружеството в Прага обявиха, че преговарят и с втория класиран кандидат „Индия Пауър”.

От „Еврохолд” допълват, че ще участват самостоятелно в процедурата и не са партньор с някой от останалите кандидати. Дружеството съобщават, че ще финансират сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

„Намерението за придобиването на активите на "ЧЕЗ Груп" в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. Едновременно със сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, „Еврохолд” разглежда възможността да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж”, пишат от компанията.

Цена и други детайли по офертата не се разкриват. Застрахователната компания дава заявка, че планира увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което очаква да набере 80 млн. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама