Четири алтернативи на Brexit бяха отхвърлени от британските депутати

06:33, 02 апр 19 / Свят 25 1040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британските депутати отхвърлиха четирите алтернативни варианта на сделката за Brexit, които бяха предложени за гласуване. Четирите предложения са част от ориентировъчните гласувания и не ангажират правителството на Тереза Мей.

Предложение на консерватора Кен Кларк задължаваше правителството да преговаря за постоянен и всеобхватен за Обединеното кралство митнически съюз с ЕС. То обаче беше отхвърлено само с три гласа разлика.

Юнкер призова Великобритания да реши какво ще прави с Brexit

Предложението на консерватора Ник Боулс предвиждаше присъединяване към Европейската асоциация за свободна търговия и Европейското икономическо пространство. Този вариант също не беше подкрепен, а Боулс каза, че напуска Консервативната партия в знак на протест срещу това, че в партията не е постигнат компромис при гласуването.

Отхвърлени бяха и останалите два варианта. Предложение на лейбъристите Фил Уилсън и на Питър Кайл даваше на обществеността правото на вот за одобрение на сделката за Brexit, прокарана от парламента, преди тя да бъде приложена на практика.

Goldman Sachs: Brexit е коствал на Великобритания 2,5% от БВП

Предложение, внесено от Джоана Чери от Шотландската национална партия, съдържаше серия от стъпки, които да попречат на Обединеното кралство да напусне ЕС без сделка.

Сделката на Мей беше отхвърлена за трети път от парламента

След вота стана ясно, че Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия е гласувала против четирите варианта. Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин призова парламента да гласува отново предложенията в сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама