Заведение в училищен двор предизвика масово недоволство

09:14, 02 апр 19 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заведение в училищен двор предизвика притеснение и недоволство. Близо 17 години ръководството на 7 СОУ „Св. Седмочисленици” в София води съдебни дела по случая. Учителите смятат, че това е абсурдно и територията принадлежи на училището.

„Това е частна собственост. Засега това е само намерение. Засега нямаме информация да са изпълнени всички изисквания на закона, за да се строи. Мястото е опасно за учениците, защото има строителни материали, които пречат в часовете по спорт. Преди имаше една стара ограда, която беше направена от собствениците на заведението, за да заградят частния си имот. Започнахме процедура по установяване на това дали е законно строителството. Тя премина през тежки и дължи обжалвания. Заповедта беше потвърдена и съборихме оградата. Явно в момента обаче хората отново искат да заградят своя имот”, каза пред Нова телевизия директорът на Дирекция „Общински строителен контрол” Влади Калинов. Той допълни, че сградата на училището е паметник на културата. 

Притеснени сме, че заведението стана част от двора. Хората искат да си оградят терена. Не е редно да има кръчма в двор на училище. Това не е магазин за книги или дори за дрехи, а кръчма”, каза зам.-директорът на СУ „Св. Седмочисленици”, София Атанас Ненов.

Учителят по физическа култура и спорт Калин Ладов заяви, че децата не влизат в частта на заведението по време на учебните часове по физическо, тъй като не е обезопасена и има опасност от травми.

От ръководството на училището заявиха, че ще предприемат действия за оспорване на констативния акт и ще си търсят правата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама