Борисов: Възстановяваме за Гергьовден военновъздушното училище в Долна Митрополия

11:41, 02 апр 19 / Политика 25 1231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Цивилните университети се разраснаха до 50. Тази година ще се дадат милиарди за военновъздушните сили. Няма логика от толкова пари за самолети, ако наземният състав, хората не са подготвени за тях. Това е една много сложна професия, в която всяка грешка се наказва фатално. Един хеликоптер е 50 млн. лв., а един самолет е 100 млн. лв. Поставяме човешкия живот на първо място”. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред факултета "Авиационен" към Националния военен университет след пристигането си във военно-въздушната учебна база "Георги Бенковски" в Долна Митрополия.

„Още през далечната 2002 г. се обединяват военните училища, броят им намалява. Бил съм няколко пъти във Военноморското училище във Варна – там има страхотни хора, преподаватели, курсанти, зали, технологии и е на печалба, защото обучава много гърци“, заяви премиерът.

Той посочи, че до 25 април Министерският съвет трябва да излезе с решение за възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия и решението да бъде гласувано веднага в парламента. „И до 6 май да можем да кажем, че сме възстановили Военновъздушното училище", допълни Борисов.

Той бе посрещнат на летището с военни почести, съобщава БТА. Изпълнен бе и националният химн. Борисов е придружаван от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Предстои им среща с личния състав на базата и факултета. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама