Мъж преби приятелката си с бухалка в Драгоман

11:45, 02 апр 19 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

53-годишен мъж е задържан за нанасяне на побой над приятелката си, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът е подаден два часа след полунощ на 1 април. Служител на бензиностанция в Драгоман сигнализирал в полицията за жена с видими рани от побой, потърсила помощ при тях. На място незабавно били изпратени служители на РУ - Сливница, които веднага извикали екип на Спешна помощ. 39-годишната жена споделила пред униформените, че около полунощ мъжът, с когото живее на семейни начала, ѝ е нанесъл побой с дървена бухалка.

Пострадалата била транспортирана в столична болница с фрактури на двете ръце, без опасност за живота. Въпреки опита му да се укрие от органите на реда, 53- годишният извършител е задържан след няколкочасово активно издирване, предприето от полицейските служители. 

В хода на образуваното по случая досъдебно производство е извършено претърсване на домашния му адрес, откъдето са иззети дървена бухалка, дръжка за брадва и др. веществени доказателства, съотносими към извършеното криминално деяние. След оказана медицинска помощ потърпевшата доброволно е напуснала болничното заведение. Извършената по случая справка сочи, че автопатрул на РУ - Сливница няколко пъти се е отзовавал на подадени от нея във времето сигнали на тел. 112 за домашен скандал и тормоз, за които впоследствие е отказвала да внесе официално жалба. 

В резултат на експедитивните действия на разследващия екип и своевременен доклад на събраните доказателства в Районната прокуратура, по-късно същия ден на криминално проявения и осъждан извършител е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие (съгласно най-новите изменения на НК). С прокурорско постановление на обвиняемия е наложена 72-часова мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама