Полярно мече в зоопарка в Берлин получи име на футболен отбор

15:20, 02 апр 19 / Любопитно 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роденото неотдавна полярно мече в берлинската зоологическа градина "Тиерпарк" беше кръстено Херта на името на футболния отбор от германската столица, предаде БТА.

"Берлин си има нова любимка и ние с гордост станахме нейни кръстници", написа в страницата си в Тwitter първодивизионният футболен отбор.

Тимът, основан през 1892 година, дължи името и цветовете си /синьо и бяло/ на парен кораб, на който е пътувал един от основателите на клуба. Мечето се роди на 1 декември 2018 година и за пръв път беше представено на публиката в средата на месец март. Всяко раждане на полярно мече се посреща с голям ентусиазъм от берлинчани.

Те от доста време търсят заместник в сърцата си на любимеца им Кнут, който развълнува цялата планета след раждането си през 2006 година в друга берлинска зоологическа градина, разположена в западната част на столицата. Кнут беше изоставен от майката си и беше отгледан от служител в зоопарка. Връзката на пухкавото фотогенично мече с новия си "родител" развълнува много хора по света, превръщайки го в планетарна знаменитост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама