Осъдиха ПП "Зелените" за кражба на партийно име

15:10, 02 апр 19 / Политика 25 1103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПП „Партия на зелените“ даде  пресконференция във връзка с решение на Софийски градски съд. Говорителят на партията Валентин Симов каза: „Съдът излезе с окончателно решение и е  написано в следния вид: Осъжда политическа партия на „Зелените“ да преустанови носеното и служенето с наименованието политическа партия на зелените.

Мина една сага от 11 години, това са едни крадци на имена и на доверие на българските граждани, които толкова  години се възползваха от едно невярно решение на софийския градски съд. Към днешна дата съдът възстанови доверието към нас. Три инстанции се произнесоха категорично, че тогава закона е бил нарушен. Всякакви инсинуации, че това преди избори се печелело и се правело така са абсолютна лъжа.  От 2017 година е първото решение на Софийски градски съд,  а самият иск е подаден в началото на 2017 година. Така че няма никакви подобни щения на зелените момчета в кавички да се оплакват, че сега предизборно ние искаме тяхното име да бъде заличено.

Ако някой желае да се порови в документите на съда в учредителния им протокол там има изказване на една дама, която ги предупреждава, че изборът на това име е незаконосъобразен и ще доведе до тежки за тях последствия. Естествено това предупреждение и игнорирано и от тук нататък започва подковаването и подкопаването на доверието на българското общество колко зелени партии има, от кого се представляват и как се крадат легално гласове. Някои от медиите продължават да ги тиражират в своите експозета като партия зелените.

Един от поводите да свикаме днешната пресконферениция е да се обърнем към всички медии с молба, това решение на софийския градски съд, което е потвърдено и от апелативния и от касационния съд да бъдат така любезни в своите емисии и предавания да спрат да тиражират името зелените. Такова писмо ще изпратим до централната избирателна комисия, такова писмо с искането на заличаваното на това име е изпратено до софийски градски съд, изпратено и до прокуратурата на република България.

Надяваме се от днешна дата спекулирането с имената да приключи. Съвети ме към тях е да избягват думичките зеленото и зелените в тяхното наименование. На 21 април са насрочили конгрес, на който ще сменят името и устава си от сега ги предупреждаваме, че от момента, който видим някакво зелено или зелен алианс, или зелена координация ще последват нови дела, които се надяваме още от сега да бъдат спечелени и един път завинаги да приключим тази сага, каза още Валентин Симов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама