Мая Манолова представи новата стратегия за закрила на детето пред патриарха

15:40, 02 апр 19 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата стратегия за закрила на детето беше представена на среща в Синодалната палата, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана на Република България.

Негово светейшество българският патриарх Неофит и архиереите от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова.

Тя е помолила Светия синод да изкаже мнение по отношение на документа. По време на приема е била споделена и идеята да бъдат създадени работни групи, така че бъдещата Стратегия да бъде така съставена, че да бъде възприета добре от българското общество.

На срещата са присъствали Сливенският митрополит Иоаникий, Великотърновският митрополит Григорий, Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Старозагорският митрополит Киприан, Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил, Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, както и представители на Държавната агенция за закрила на детето и на Националната мрежа за децата.

Целта на бъдещата Стратегия е да бъдат включени множество неправителствени организации във възпитанието на децата. "Високо ще оценим вашата подкрепа, защото БПЦ, в периоди на разделение, е успявала да обедини българския народ", са споделили представителите на държавните институции. По думите и на омбудсмана целта е да се повдигне широко обществено обсъждане при съставянето на Стратегията, така че след като тя бъде приета, да не създаде разделение в обществото, а напротив - да го обедини, за да може да се подпомогне възпитанието на българските деца и изграждането им като личности, посочат от БПЦ.

Срещата е завършила с взаимни благопожелания и с надежда за бъдещо сътрудничество и съвместна работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама