Експерт за терасата на шефа на КПКОНПИ: Покривът е обща част на сградата

08:30, 03 апр 19 / Политика 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В този случай, специално за терасата, законът е разрешил много еднозначно въпроса. Чл. 38 от Закона за собствеността изрично казва, че покривът е обща част на сградата. Според закона, той не може да подлежи на делба. Има едно тълкувателно решение още от 1983г., което съвсем ясно казва, че общите части, включително покривът, не могат да бъдат обект на сделки, нито да се придобиват по давност”, Това заяви професорът по административно право Иван Тодоров пред Нова телевизия относно скандала с покривната тераса на шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

ПИБ: Георгиев има добра кредитна история и коректно изпълнява задълженията си

На въпрос защо покривната тераса се намира в нотариалния акт, Георгиев отговори, че вероятно някой погрешка го е сложил вътре в него.

„Има желязна съдебна практика, която казва, че когато някой има достъп до покрива и само през този апартамент има достъп до покрива, това не го прави собственик и не му дава право да бъде собственик на този покрив. Причината – този покрив може по желание на съсобствениците да бъде променян, да бъде променяна термоизолацията и т.н. Поради тази причина законът е решил еднозначно този въпрос”, коментира още той.

Пламен Георгиев: Получих сериозна заплаха, имам охрана от НСО

Според Тодоров именно това е причината този покрив да не може да се придобие в индивидуална собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама