Антон Кутев: Битката срещу Елена Йончева на евроизборите ще бъде мръсна

08:55, 03 апр 19 / Политика 25 1387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Битката между Мария Габриел и Елена Йончава на предстоящите евроизобри ще бъде мръсна. Това мнение изрази Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България” пред bTV.

Срещу Елена Йончева се използват всички възможни механизми, включително натиск от страна на институциите. Въпреки това аз съм убеден, че тя е почтен човек и че е боец”, каза Антон Кутев.

Той отбеляза, че Националният съвет на БСП ще реши дали Сергей Станишев ще бъде включен в листата на партията за предстоящия евровот. „Аз лично смятам, че той трябва да бъде, защото това ще събере до голяма степен партията и защото трудно бихме обяснили отсъствието на председателя на ПЕС”, добави той.

Кутев коментира и скандала с апартаментите на властта.

Ние още при самото гласуване в парламента бяхме против назначението на Пламен Георгиев за шеф на КОНПИ и против начина, по който беше създадена комисията. И сега виждаме защо”, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”. „Още тогава ние казахме, че няма как, след като Цветанов назначава Пламен Георгиев, как след това той ще проверява Цветанов, когато става дума за апартаменти”, каза още той.

„Сега Пламен Георгиев твърди, че нямало възможност да започнат производство за отнемане на апартаментите на Цветанов – как да няма, имат. В закона го пише много ясно и там няман нужда нито от прокурорско решение. Там изрично даже пише, че решение на съда за оневиняване не спира процедурата по отнемане. КОНПИ има всички правомощия да си направи проверката, да установи нещо, което всички българи знаят, че Цветанов има 1,5 милиона имоти и най-много половин милион доходи и че има драстично разминаване между доходи и проходи”, каза още Кутев.

По думите му моралният акт не е Цветанов да подаде оставка, а КОНПИ да си свърши работата и да започне процедура по отнемане на имуществото. Според него има вътрешна битка в ГЕРБ, но това е нещо нормално, тъй като по думите му „партия без вътрешна битка не е реална партия”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама