Предотвратен саботаж на железниците във Великобритания

10:50, 03 апр 19 / Свят 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция разследва опит за саботаж след намирането на две устройства поставени на железопътни линии в Кеймбриджшър и Нотингамшър, съответно на 21-и март и на 27-и март. Това съобщава Британската транспортна полиция, предава Евронюз.

Едно от устройствата носело слогана "напускането означава напускане", докато другото имало прикачена бележка с предупреждение, че устройствата ще доведат до пълно спиране на движението във Великобритания. Според полицията, устройствата са изработени така, че да не създават опасност за нараняване или друга физическа вреда, но са способни да влияят на транспортните системи и да доведат до значително забавяне на влаковото движение.

"Това е било сериозен и умишлен опит на някой да причини значителен саботаж върху дейността на Британската железопътна мрежа", заяви заместник-началник Шон О'Калахан от Британската транспортна полиция.

Разследващите все още установяват причините и обстоятелствата около рискованият опит за саботаж, отчитайки, че поставянето на тези устройства представлява риск за живота на извършителя, но по всичко личи, че то е свързано с процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Едно от устройствата е намерено от машинист на локомотив, докато другото е било открито при рутинна инспекция на линията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама