Предотвратен саботаж на железниците във Великобритания

10:50, 03 апр 19 / Свят 25 236 Topnovini
1

Британската полиция разследва опит за саботаж след намирането на две устройства поставени на железопътни линии в Кеймбриджшър и Нотингамшър, съответно на 21-и март и на 27-и март. Това съобщава Британската транспортна полиция, предава Евронюз.

Едно от устройствата носело слогана "напускането означава напускане", докато другото имало прикачена бележка с предупреждение, че устройствата ще доведат до пълно спиране на движението във Великобритания. Според полицията, устройствата са изработени така, че да не създават опасност за нараняване или друга физическа вреда, но са способни да влияят на транспортните системи и да доведат до значително забавяне на влаковото движение.

"Това е било сериозен и умишлен опит на някой да причини значителен саботаж върху дейността на Британската железопътна мрежа", заяви заместник-началник Шон О'Калахан от Британската транспортна полиция.

Разследващите все още установяват причините и обстоятелствата около рискованият опит за саботаж, отчитайки, че поставянето на тези устройства представлява риск за живота на извършителя, но по всичко личи, че то е свързано с процеса по излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Едно от устройствата е намерено от машинист на локомотив, докато другото е било открито при рутинна инспекция на линията.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани