Задържаха трима души, ограбили пощата в Хасково

11:07, 03 апр 19 25 1428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима души са задържани за обира в областния клон на „Български пощи” в Хасково. Те са арестувани след  разследване на криминалисти на ГДНП и хасковската областна дирекция на полицията, под ръководството на Окръжна прокуратура, съобщава МВР.

Сигналът за деянието е постъпил в нощта на 7 срещу 8 юни 2016 г. Тогава група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника, привеждат  в безпомощно състояние охранителя. След това за минути проникват в трезора и чрез използване на  металорежещи машини отварят три масивни метални каси и отнемат крупната сума от 1 833 000 лв. и се оттеглят с  автомобили по предварително подготвени маршрути.

След извършения на място оглед е сформиран разследващ екип, който предприема  множество оперативно-издирвателни действия  на територията на цялата страна. В рамките на разследването са разпитани над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите - криминално проявени, с технически  познания. Назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания.

Тримата мъже – един на 41 и двама на 45 години, са задържани в момент на извършване на друго  престъпление. Повдигнати са им няколко обвинения. За извършените от тях деяния се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама