В четвъртък ще е слънчево, с температури до 19 градуса

07:15, 04 апр 19 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие над Западна България облачността ще е разкъсана, през нощта и до ранния след обяд предимно значителна и на изолирани места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Над източната половина от страната през нощта ще е ясно, през деня - слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но в сутрешните часове за кратко ще стихне.

Минималните температури ще са от 0 до 5 градуса, но условия за по-ниски температури ще има на места, главно в североизточните райони на страната и източната част на Горнотракийската низина. Максималните температури ще са предимно между 14 и 19 градуса, по-ниски по Черноморието - 10-12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10-12 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната половина на страната облачността ще е предимно значителна и около обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра - сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Вятърът постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7, на 2000 метра - около 1 градус.

В петък ще бъде предимно слънчево, но от югозапад облачността ще започне да се увеличава, без валеж. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, дневните ще се повишават и максималните ще са предимно между 19 и 24 градуса, по-ниски ще остават по Черноморието.

В събота вятърът ще остане от изток-югоизток, временно ще се усили. Облачността ще бъде разкъсана, привечер над югозападните райони - предимно значителна и на места там ще превали слаб краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, максималните между 18 и 23 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама