В петък ще е предимно слънчево, температурите скачат до 23 градуса

07:15, 05 апр 19 25 718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта ще е предимно ясно. Ще е почти тихо, в източните райони с до умерен югоизточен вятър. До сутринта там ще се образува ниска облачност, на места и видимостта ще се намали. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, чувствително по-ниски ще са по Черноморието.

На Черноморието облачността ще е променлива, предимно ниска. Повече слънце ще има в часовете около обяд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване Рило-Родопския масив, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, временно ще се усили, в нощните часове ще отслабва и стихва. В събота облачността ще бъде разкъсана и в неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно значителна. По-късно през деня в събота в югозападните райони, а в неделя на места в югозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, максималните - между 18 и 23 градуса, по-ниски ще са температурите в събота по Черноморието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама