БСП внася в парламента искане за отстраняване на шефа на КПКОНПИ

06:32, 05 апр 19 / Политика 25 1014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП внася в парламента подписка за отстраняване от длъжност на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Той беше избран от новата управляваща коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП и ВОЛЯ. 

Според левицата, излизането в отпуск на шефа на КПКОНПИ, докато институциите го проверяват, представлява опит за неговото спасяване.

Четирима души бяха арестувани за провокации пред Министерския съвет

Хората на Корнелия Нинова са категорични, че Георгиев не трябва да остава на поста си. Засега те не срещат подкрепа от представителите на останалите политически формации в парламента.

Корнелия Нинова: Внасяме подписи в НС за отстраняване на Пламен Георгиев

Шефът на КПКОНПИ придобил жилището си за 200 000 лв. по-малко

За сметка на това обаче, още вчера президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на антикорупционната комисия. Преди това от прокуратурата обявиха, че започват проверки на начина, по който жилища са придобили Пламен Георгиев, синът на директора на следствието Борислав Сарафов и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Цацаров разпореди проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

Премиерът Бойко Борисов пък заяви, че „когато има скандал, трябва да има и оставка”. Георгиев обяви, че избира втората опция – ще е в отпуска по време на проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама