Джамбазки: Не трябва да допускаме второ четене на пакета "Мобилност" в този мандат на ЕП

08:10, 05 апр 19 / Политика 25 507 Topnovini
1

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Бяха отхвърлени всички над 1000 предложения за промени, предложени от българските евродепутати и от колегите им от Източна Европа. Ангел Джамбазки – евродепутат от групата на Европейски консерватори и реформисти/национална партия – ВМРО и Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи коментираха развоя на събитията пред БНТ.

"Вчера видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация. В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните. Те бяха отхвърлени в комисията, после вкарани в залата, в средата на гласуването тези, които са срещу нас, се усетиха, че дългото гласуване ще ги засрами много и решиха да гласуват против правилата. Видяхме лицемерието, паднаха маските", бясни евродепутатът.

На първо четене: ЕП прие промените в пакета "Мобилност", срещу които протестираме

По думите на Джамбазки, целта на големите държави като Франция, Германия, Белгия, Холандия и др. е да се фалира бизнеса на периферията. Освен със смъртта на този бизнес, идва една идея за смъртта на ЕС. Това е идеята Франция и Германия да решават какво става и да изсмукват периферията.

"Това е един бизнес, който си отива в България - фактите са ясни, ще пострадат средния и малкия бизнес, много от колегите не знаят дали ще има утре за тях", каза Николай Рашков. В цялата верига на логистичния бизнес има огромна свързаност между дейностите, които извършваме. Абсолютна демагогия е да говорим за подобряване условията на труд в сектор, който има дефицит на кадри, допълни още Рашков.

Запалиха камион в Пловдив в протест срещу пакет "Мобилност"

"Нашата задача в момента е да не допуснем гласуването на второ четене в мандата на този Европарламента. Ако успеем това да направим, всичко отново е на масата", заяви Джамбазки.

"Нашият бизнес е поставен на карта, така че ние нямаме избор. Мога да призова за ясна държавна позиция", допълни Рашков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 199 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.