Аврамова: Има достатъчно основания за спирането на “Златен век”

10:55, 05 апр 19 / Политика 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всички констатации, направени от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), дават достатъчно основание да бъде спрян строежът на небостъргача „Златен век”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

ДНСК: Спираме строителството на "Златен век"

„Констатираните нарушения касаят подземните етажи – дейности, които са залегнали в проекта, но не са изпълнени“, припомни регионалният министър. Тя подчерта, че отделно от това има констатиран и един съседен терен, в който се работи, без да има съответните строителни книжа.

Борисов нареди строителството на „Златен век“ да спре

Законът предвижда седемдневен срок, в който възложителят „Артекс Златен век“ може да отправи възражение, след това строежът ще бъде спрян.

Министър Аврамова уточни, че всички проверки, които са извършвани на сградата до този момент, са правени от регионалния отдел за строителен контрол, а това е първата, извършена централната дирекция. „Не мога да коментирам дали някой си е затворил очите“, посочи тя, цитирана от БГНЕС.

Издаденото предписание е за спиране на строежа и за отстраняване на всички допуснати отклонения по време на строителството.

На въпрос има ли вариант, при който сградата да бъде разрушена, министър Аврамова отговори: „Не мога да гадая. Нека всички компетентни органи си свършат работата и дадат становище сградата законно ли е построена. Тя има законно издадени строителни книжа и разрешение за строеж, което е влязло в сила. В годините е било и удължавано. Спорът, който стои на дневен ред е има или няма валидно разрешение за строеж? Очаквам Софийският административен съд да се произнесе по този въпрос“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама